URN Logo
UNIX Resources » Linux » Linux Forum » General Linux Discussions » Page.10 » Help: Cywin Startx failed!
announcement The content of this page is collected from Linux Forum, All copyrights and other associated rights are reserved by the original authors of the articles.
Resources
China Linux Forum(finished)
Linux Forum(finished)
FreeBSD China(finished)
linuxforum.com
  LinuxForum General Chat
  Linux Advocacy
  LinuxForum Polls
  Introductions
  Linux Kernel Support
  Patch Management
  Development Release
  Linux Programming
  Linux Security
  Linux Software
  Linux Hardware Problems
    Linux Video Problems
    Linux Sound Problems
  Linux Networking Support
  Linux Printing Support
  Linux Human Interface Devices Support
  Linux Data Storage Support
  Linux Applications Support
  Linux Installation Support
  Linux Laptops Support
  Linux Motherboard, Chipsets, CPU, Memory
  Miscellaneous
  Debian Linux Support
  Ubuntu Linux Support
  LiveCD Discussions
  Gentoo Linux Support
  Mandrake Linux Support
  Redhat / Fedora Linux Support
  Slackware Linux Support
  SuSE Linux Support
  CentOS Linux Support
  Linux Web Servers
  Linux DNS Servers
  Linux Database Servers
  Linux Email Servers
  Linux FTP Servers
  Linux Squid Proxy Server
  Linux Samba Help
  Linux cPanel Help
  Linux Ensim Help
  Linux Plesk Help
  Linux Webmin / Usermin Help
  Qmail Toaster Help
  Linux Games
  Windows Game Emulation
  Linux Discussions
  General Linux Discussions
  Red Hat Linux Discussions
  More Red Hat Linux Discussions
  Mandrake Linux Discussions
  Slackware Linux Discussions
  SuSE Linux Discussions
  Debian Discussions
  Samba Help
  Linux Security
  Linux Networking
  Gentoo Help
  Operating System Rant Forum
  Hardware Rants
   
Help: Cywin Startx failed!
Author:    Posted: 2005-02-25 10:58:20    Length: 4,512 byte(s)
[Original] [Print] [Top]
Hi,

When I installed cygwin (following instructions at
http://www.cs.usask.ca/grads/wew036/latex/xfig.html) and try to use
startx, a blank window pops up and then disappears. Here is the error
message:

username@mymachine:/c/myhome]startx

Welcome to the XWin X Server
Vendor: The Cygwin/X Project
Release: 6.8.2.0-1

Contact: cygwin-xfree@cygwin.com

XWin was started with the following command line:

X :0 -multiwindow -clipboard

_XSERVTransmkdir: Owner of /tmp/.X11-unix should be set to root
winValidateArgs - g_iNumScreens: 1 iMaxConsecutiveScreen: 1
(II) XF86Config is not supported
(II) See http://x.cygwin.com/docs/faq/cygwin-x-faq.html for more
information
(==) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TT
F/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,/usr/X11R6/lib/
X11/fonts/75dpi/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
winDetectSupportedEngines - Windows NT/2000/XP
winDetectSupportedEngines - DirectDraw installed
winDetectSupportedEngines - DirectDraw4 installed
winDetectSupportedEngines - Returning, supported engines 00000007
winSetEngine - Multi Window or Rootless =] ShadowGDI
winAdjustVideoModeShadowGDI - Using Windows display depth of 32 bits
per pixel
winAllocateFBShadowGDI - Creating DIB with width: 1280 height: 800
depth: 32
winFinishScreenInitFB - Masks: 00ff0000 0000ff00 000000ff
winInitVisualsShadowGDI - Masks 00ff0000 0000ff00 000000ff BPRGB 8 d 24
bpp 32
null screen fn ReparentWindow
null screen fn RestackWindow
InitQueue - Calling pthread_mutex_init
InitQueue - pthread_mutex_init returned
InitQueue - Calling pthread_cond_init
InitQueue - pthread_cond_init returned
winInitMultiWindowWM - Hello
winInitMultiWindowWM - Calling pthread_mutex_lock ()
winMultiWindowXMsgProc - Hello
winMultiWindowXMsgProc - Calling pthread_mutex_lock ()
MIT-SHM extension disabled due to lack of kernel support
XFree86-Bigfont extension local-client optimization disabled due to
lack of shared memory support in the kernel
(--) Setting autorepeat to delay=500, rate=31
(--) winConfigKeyboard - Layout: "00000409" (00000409)
(--) Using preset keyboard for "English (USA)" (409), type "4"
Rules = "xorg" Model = "pc105" Layout = "us" Variant = "(null)" Options
= "(null
)"
(--) 3 mouse buttons found
Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/,
removing from li
st!
winPointerWarpCursor - Discarding first warp: 640 400
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_lock () returned.
winProcEstablishConnection - Hello
winInitMultiWindowWM - pthread_mutex_unlock () returned.
winInitMultiWindowWM - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_lock () returned.
winMultiWindowXMsgProc - pthread_mutex_unlock () returned.
winMultiWindowXMsgProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
cat: /c/Jianwei/.Xauthority: No such file or directory
winInitClipboard ()
winProcEstablishConnection - winInitClipboard returned.
winClipboardProc - Hello
DetectUnicodeSupport - Windows NT/2000/XP
winClipboardProc - DISPLAY=127.0.0.1:0.0
winInitMultiWindowWM - XOpenDisplay () returned and successfully opened
the display.
winMultiWindowXMsgProc - XOpenDisplay () returned and successfully
opened the display.
winClipboardProc - XOpenDisplay () returned and successfully opened the
display.

winProcSetSelectionOwner - Clipboard not yet started, aborting.
winProcSetSelectionOwner - Clipboard not yet started, aborting.
localhost being added to access control list
fvwm2: not found
winClipboardProc - Call to select () failed: -1.  Bailing.
winClipboardProc - XDestroyWindow succeeded.
waiting for X server to shut down
winClipboardIOErrorHandler!



I am little bit surprised to see the message that "fvwm2: not found",
since I already put the .fvwm2rc file in the home directory. Do I need
to install some
particular package for this?

Thanks!

[Original] [Print] [Top]
« Previous thread
what is file~ ?
General Linux Discussions
Page. 10
Next thread »
bash : alt-p history recall like in csh
     

Copyright © 2007 UNIX Resources Network, All Rights Reserved.      About URN | Privacy & Legal | Help | Contact us
Powered by FreeBSD    webmaster: webmaster@unixresources.net
This page created on 2007-08-01 12:16:27, cost 0.021574974060059 ms.